Logo Sonorous

Welk materiaal TV meubel past bij mijn woonkamer

welk materiaal tv meubel past bij mijn woonkamer
Welk materiaal TV meubel past bij mijn woonkamer?

Het kiezen van een mooi TV-meubel is niet makkelijk. Je moet met veel zaken rekening houden. De kleuren, de vormen, de mogelijkheden, de manier waarop je het meubel wilt gebruiken en het materiaal van je televisiemeubel zijn voorbeelden van keuzes die je moet maken. In deze blog gaan we in op laatstgenoemde: het materiaal.
In deze blog helpen we je op weg bij de keuze voor materiaal voor je televisiemeubel. De materialen zijn allen toepasbaar op de Sonorous-televisiemeubelen uit de hoogwaardige de EX- en ED-series.

Is het materiaal waar een tv meubel van gemaakt is belangrijk?

Ja, natuurlijk! Materiaal zegt niet alleen iets over hoe het meubel in elkaar zit, het geeft ook een bepaalde uitstraling aan het televisiemeubel. Hout zegt iets heel anders dan glas, en vice versa. Het is daarom belangrijk om niet alleen na te denken over de kleuren die je wilt toepassen, maar ook over het te gebruiken materiaal.

In deze blog helpen we je op weg bij de keuze voor materiaal voor je televisiemeubel. De materialen zijn allen toepasbaar op de Sonorous-televisiemeubelen uit de hoogwaardige de EX- en ED-series.

Waar je op moet letten bij je materiaalkeuze

Bij de keuze voor een materiaalsoort zijn er verschillende zaken om op te letten. Je wilt natuurlijk dat je meubel goed past bij de inrichting van de rest van je woonkamer, waardoor het verstandig is om te kijken naar de uitstraling die het materiaal aan je meubel geeft.

Maar ook de praktische kant van materiaal vereist enige aandacht. Misschien heb je met de aanwezigheid van kleine kinderen liever hout dan glas in je meubel?

Welk materiaal tv meubel past bij mijn woonkamerDesign meubel van Sonorous uit de ED series zwevende tv meubelen

De materialen van Sonorous

Bij Sonorous doen we niets liever dan televisiemeubelen maken. Onze kwalitatieve meubelen zijn te krijgen in twee collecties die beiden bestaan uit modulaire elementen. Handig, want hiermee kun je als het ware je eigen meubel samenstellen. Ook heb je de keuze uit meerdere materialen.

We zetten de verschillende soorten voor je op een rij:

Glazen meubels

Elegant, modern en stijlvol; dat zijn Sonorous-meubelen met een glazen basis. Er is gewoonweg geen ander materiaalsoort te verzinnen met dezelfde stijlvolle uitwerking als glas. Vooral in een modern interieur raden we glas als materiaal aan, het oogt namelijk erg fris en modern en wordt zodoende een verlengstuk van de rest van je interieur.

Wanneer je voor een glazen televisiemeubel kiest ben je er nog niet, ook de kleur van het glas is natuurlijk belangrijk. De televisie, en dus het meubel, is vaak het middelpunt in je woonkamer, stem de kleuren in de rest van je inrichting dus af op dat van het televisiemeubel in plaats van andersom. Onze glazen tv meubels zijn te krijgen in acht verschillende kleuren, met een optie voor nog 160 andere kleurtinten voor een kleine meerprijs.

glazen tv meubel staandDesign meubel van Sonorous uit de EX series staande tv meubelen.

Mat glas meubels

Als variatie op de glazen meubels hebben we ook mat glas in huis. Mat glas is hetzelfde als gewoon glas, alleen oogt het wat doffer dan normaal glas. Dit kan in een moderne, eenzijdige inrichting een heel mooi effect geven. Wanneer je enkel de kleuren wit en zwart gebruikt, kan een mat glas grijs televisiemeubel daar heel mooi bij aansluiten.

mat glazen tv meubel
TV meubels van Sonorous uit de serie: staande tv meubels

Houten tv-meubels

Als je het over een hele andere boeg wilt gooien hebben we natuurlijk ook hout als materiaalsoort. Een tv-meubel van hout is erg geschikt wanneer je je woonkamer een landelijke uitstraling wilt geven. Als je het televisiemeubel gebruikt als middelpunt in je inrichting, kun je het houten karakter mooi terug laten komen in anderen meubelen.

Een koffietafel met houten accenten of een houten eettafel; ze zullen perfect aansluiten bij een houten televisiemeubel van Sonorous! We hebben verschillende houtsoorten in diverse kleuren zodat er altijd iets voor je tussenzit.

houten tv meubel Sonorous tv meubels met combinatie hout en glas

TV MEUBEL VAN SONOROUS

Bij Sonorous maken we hoogwaardige televisiemeubelen. Onze producten zijn te verkrijgen in twee series: de EX-serie met staande elementen en de ED-serie met hangende elementen. Onze meubelen bestaan uit modulaire elementen, die je geheel naar eigen smaak kunt samenstellen tot een volwaardig meubel.

Geïnspireerd geraakt en geïnteresseerd in onze producten? We ontvangen je graag in onze showroom! We raden je wel aan om van te voren een afspraak te maken, zodat we je zeker kunnen voorzien van deskundig advies op maat.

Populaire berichten