Logo Sonorous

Wat is de ideale hoogte voor een staand en zwevend TV meubel?

wat is de ideale hoogte voor een staand en zwevend tv meubel

Wat is de ideale hoogte voor een staand en zwevend TV meubel?

Wanneer je televisie kijkt vanaf de bank of vanuit je luie stoel wil je graag tot rust komen. Om helemaal te kunnen ontspannen, is het belangrijk dat je lichaam een ontspannen houding aanneemt. Wanneer de televisie te hoog of te laag geplaatst is, kun je spanning in je lichaam ondervinden. Doordat je je nek onnatuurlijk moet inspannen, kun je onder andere last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid.
Het is daarom van groot belang dat je televisie zich op de juiste kijkhoogte bevindt. In dit artikel leggen we uit wat de beste kijkhoogte is. Daaropvolgend kun je bepalen op welke hoogte je je televisie & tv-meubel moet plaatsen.

 

Hoe hoog moet ik mijn tv plaatsen?

De beste plaatsing van je televisie voor een ontspannen houding hangt af van de kijkhoogte. Zowel voor het neerzetten als voor het ophangen van je televisie, is het van belang om allereerst de kijkhoogte te bepalen. Hiervoor neem je een aantal factoren in acht:

• jouw lengte;

• jouw kijkhouding (zittend/liggend);

• de hoogte van je bank.

Naar aanleiding van bovenstaande factoren kun je bepalen op welke hoogte jouw ogen zich bevinden bij het televisiekijken, en dus wat jouw kijkhoogte is. De richtlijn voor het plaatsen van je televisie luidt dan als volgt: op 1/3 van de televisie -vanaf de bovenkant gemeten-, moet zich de kijkhoogte bevinden.

Wanneer je je televisie wilt ophangen, kun je dit direct doen vanuit de bepaalde kijkhoogte en hoogte van je televisiescherm. Wanneer je je televisie wilt neerzetten, dien je nog rekening te houden met de hoogte van je televisiemeubel.

De hoogte van een staand tv meubel

De ideale hoogte van een staand tv-meubel wordt bepaald aan de hand van de kijkhoogte en de hoogte van het televisiescherm. 

 

De rekensom is dan als volgt: 

 

Ideale hoogte tv-meubel = kijkhoogte – (2/3 van hoogte tv-scherm) – voetstuk tv

 

Dus stel, in jouw ideale kijkhouding is jouw kijkhoogte 1 meter. Je televisiescherm is 75 cm hoog en het voetstuk is 10 cm hoog. De ideale hoogte van je staand tv-meubel is dan: 100 – (2/3 * 75) – 10 = 40 centimeter.

Bij Sonorous bouwen we onze tv-meubels op uit losse elementen. Voor een staand tv-meubel hebben we tv-kasten van 25 of 40 centimeter hoog. Deze maten komen namelijk doorgaans het vaakst voor. Zijn deze tv-meubels te laag voor jouw ideale kijkhoogte? Dan kun je uiteraard de televisie boven je tv-meubel aan de muur hangen of een verstelbare tv-beugel aanschaffen en deze op je tv-meubel te plaatsen.

De hoogte van een zwevend tv meubel

Als je kiest voor een zwevend tv-meubel, kun je de televisie erop, of erboven aan de muur plaatsen. Wederom bepaal je eerste de goede hoogte van de televisie. Naar aanleiding daarvan kun je met dezelfde formule bepalen hoe hoog je tv-meubel moet hangen:

Hoogte bovenkant zwevend tv-meubel: kijkhoogte – (2/3 van hoogte tv-scherm) – voetstuk tv

Wanneer je de televisie boven een zwevend tv-meubel aan de muur wilt hangen, moet je ervoor zorgen dat er ruimte blijft bestaan tussen je tv en tv-meubel. Dit kan namelijk van pas komen in de toekomst. Door de televisie aan een verstelbare tv-beugel te hangen, kun je bij aanschaf van een grotere televisie je tv-meubel altijd laten hangen!

Modularie opbouw voor de juiste hoogte

Met Sonorous tv-meubels kun je eindeloos combineren met de verschillende elementen. Op deze manier is er voor iedereen een tv-meubel voor optimaal kijk-comfort. Wij hechten namelijk veel waarde aan een comfortabele en gezonde manier van televisie kijken.

Ben je benieuwd naar de ideale kijkhoogte voor jou? En welke Sonorous tv-meubel elementen voor jou geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op en vermeld het merk en type van je tv! Wij zoeken het graag voor je uit.

design tv meubel zwevend
Design tv meubel zwevend met bijpassende hangkasten

Installatie service

Er bestaat ook de mogelijkheid om je tv meubel te laten installeren door onze installatie dienst, het voordeel is dat zij samen met jou kunnen bepalen naar de ideale hoogte om je zwevende tv meubel op te hangen. Hoe dit in zijn gang gaat zie je in de bijgaande video.

Ben je benieuwd naar de ideale kijkhoogte voor jou? En welke Sonorous tv-meubel elementen voor jou geschikt zijn? Neem dan gerust contact met ons op en vermeld het merk en type van je tv! Wij zoeken het graag voor je uit.

Populaire berichten