Logo Sonorous

Wat is de beste plek in de woonkamer voor mijn TV?

wat is de beste plek in de woonkamer voor mijn tv

Wat is de beste plek in de woonkamer voor mijn tv?

De televisie vervult nog steeds een prominente rol in ons dagelijks leven. De gemiddelde Nederlander kijkt ongeveer 2,5 uur(!) per dag televisie. Logisch dus dat de TV een mooie plek in onze woonkamers verdient. In deze blog vertellen we jou waar jij je televisie het best kunt neerzetten in je woonkamer en geven we handige tips over het wegwerken van de apparatuur rondom de televisie.

Zoek een plek waar je geen last hebt van zonlicht

Niets vervelender dan een film kijken en niets meekrijgen van de donkere scènes doordat de zon verkeerd op het scherm valt. Je huis hermetisch afsluiten van het daglicht is een optie, maar het is beter om je TV op een plek neer te zetten waar geen of weinig zonlicht op je beeld valt. De kijkbeleving wordt hierdoor een stuk beter en met een goed weggewerkte geluidsinstallatie waan je je in een echte bioscoop.

Geef de TV een plek waar deze niet teveel opvalt

‘Goed’ is natuurlijk een relatief begrip, maar zet de TV op een voor jou goede plek waar deze opgaat in de stijl van het interieur. De TV wordt op deze manier één met de omgeving. Zo voorkom je dat alle aandacht van de visite gelijk naar de beeldbuis gaat. Wil je de televisie helemaal wegwerken? Dan kun je er voor kiezen op de tv achter een schuifdeur te zetten of in een kast met schuifdeuren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de aandacht juist naar de TV te trekken. Een gedeelte waar de TV als enige op een brede TV meubel staat, kan de aandacht van al flink naar zich toetrekken. Heeft u wat minder ruimte? Dan is een smalle TV meubel ook een stijlvolle optie om de aandacht naar de TV te trekken.

Plaats TV in een rustig gedeelte

Voorkom dat je tijdens het kijken van je favoriete programma last hebt van mensen die voor het scherm lopen. Zet je TV dus niet pontificaal in het midden van je huiskamer, maar gebruik een rustig hoekje waar niet vaak wordt gelopen.

Zet daarbij ook geen meubels voor de televisie. Een laag tafeltje is natuurlijk geen probleem, maar vermijd hoge bloemen of planten op deze tafel of hoge tafels in het algemeen.

TV op de kast, de kabels erin

Bij de televisie liggen vaak extra elektronische apparaten als geluidsinstallaties, spelcomputers of radio’s. Kortom; veel draden. Voor het zicht is het aan te raden om alle draden zorgvuldig weg te werken, zodat het interieur netjes en strak oogt. De afbeelding van het design meubel van de EX serie hieronder laat zien hoe het wegwerken van de draden een strak effect kan hebben.

Duidelijk is dat de TV hoek niet enkel voor de TV is bedoeld. Het TV meubel werkt dus niet alleen de draden van de elektra weg, het is ook een plek waar lampen, boeken en andere accessoires op komen te liggen. Bij een lang TV meubel kun je zelfs de stopcontacten op de muur wegwerken.

TV Op De Kast De Kabels Erin

Een TV met beugel?

Misschien wil je jouw televisie helemaal niet neerzetten, maar juist ophangen aan de muur. In het geval van een TV met beugel is het aan te raden om deze op een centrale plek te hangen. Hoe lekker is het als je tijdens het koken de televisie eventjes mee kan draaien en in de keuken door kan gaan met TV kijken? Hierbij is het fijn om een meubel onder de TV te hebben waar u uw speakers van bijvoorbeeld Sonos Beam of Sonos One in kwijt kunt. Kijk ook eens op muurbeugel.nl zij kunnen je alles adviseren op het gebied van muurbeugels voor je tv.

Wat is de ideale hoogte voor je TV?

Als jij net zoals de gemiddelde Nederlander ook ruim twee uur televisie kijkt, is het erg belangrijk om te letten op je houding. Twee uur verkeerd zitten geeft namelijk geheid problemen. Zorg dus dat zowel je lichaam als de TV in de ideale positie staan. De ideale hoogte voor je tv is bij iedereen anders, maar is wel belangrijk.

Wat Is De Ideale Hoogte Voor Je TvDesign meubel van Sonorous uit de ED serie

De beste plek voor de beste televisie

Nu je de ideale plek hebt gevonden voor je ideale televisie, kun je het kijkplezier alleen nog optimaliseren met een ideaal televisiemeubel! Ben je benieuwd welke Sonorous TV-meubels er het beste bij jouw wensen passen? Neem contact met ons op en vermeld het type van je TV. Wij zoeken graag een aantal mogelijkheden voor je uit!

Liever zelf kijken? Bekijk dan onze EX-serie met de staande elementen en de ED-serie met hangende elementen of kom langs in onze showroom.

Populaire berichten