Logo Sonorous

TV meubel speakerdoek: wat zijn de voordelen?

Speakerdoek In Audio Meubel
TV meubel speakerdoek: wat zijn de voordelen?

Een belangrijke functie van een televisiemeubel is het herbergen van verschillende soorten apparatuur. Tegenwoordig hebben we niet meer genoeg aan alleen een televisie, ook het geluid moet helemaal in orde zijn. Dit maakt dat een televisiemeubel ook genoeg ruimte moet bieden om zaken als een soundbar, versterker en speakers in op te kunnen bergen.

De moderne televisiemeubelen van Sonorous bieden uiteraard deze ruimte. Goed geluid is immers minstens net zo belangrijk als goed beeld. En wat te denken van een goede afwerking? Mooie en goede apparatuur is leuk, maar niet als deze hinderlijk in de weg staan. Ook kan apparatuur de uniforme uitstraling van het meubel in het interieur door de war schoppen.

Gelukkig zijn hier oplossingen voor. Zo kun je de apparatuur laten verdwijnen achter een klep, die je alleen open hoeft te hebben wanneer de apparatuur in gebruik is. Er zijn ook mogelijkheden om bijvoorbeeld de speakers definitief te verbergen achter een stijlvol speakerdoek. In deze blog bespreken we de voordelen hiervan!

speakerdoek zwart
Voorbeeld van afwerking zwart speakerdoek

De voordelen van een speakerdoek

Het plaatsen van een speakerdoek voor de speakers in je televisiemeubel is een mooie manier om de boel netjes af te werken. We hebben een aantal van de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet. Uiteraard zijn alle televisiemeubelen uit de collecties van Sonorous te verkrijgen met speakerdoek als afwerking voor de speakers.

Optimaal geluid

Ook met een speakerdoek voor je speakers en eventueel apparatuur geniet je nog steeds optimaal van het geluid dat de speakers produceren. Een speakerdoek is namelijk speciaal ontwikkeld om alle geluidstonen zo goed mogelijk door te laten. Je geluid wordt dus zeker niet gedempt! Sterker nog, een speakerdoek kan eventuele ruis wegfilteren, waardoor je geluid alleen maar helderder wordt!

Apparatuur uit het zicht

Er zijn meerdere manieren om apparatuur te verwerken in het televisiemeubel en deze zo uit het zicht te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een klep monteren, die je open en dicht kunt doen. Hiermee kun je een mooie afwerking van je televisiemeubel realiseren, maar wanneer je van je apparatuur gebruikmaakt staat de klep open en kijk je dus alsnog naar de apparatuur in je meubel.

Met een speakerdoek kun je dit probleem makkelijk verhelpen. Het speakerdoek schermt de speakers af, terwijl ze nog wel te gebruiken zijn. Geluidstonen worden namelijk gewoon doorgelaten door het speakerdoek. Voor de andere apparatuur zul je wel gebruik moeten maken van bijvoorbeeld een klep, maar vaak is het ook mogelijk om de apparatuur met een afstandsbediening te bedienen waardoor de klep dicht kan blijven.

Stijlvol

Een speakerdoek is niet alleen praktisch erg handig voor het wegwerken van speakers en apparatuur, het is ook erg stijlvol. Bij Sonorous is een speakerdoek namelijk in meerdere kleuren verkrijgbaar! Hierdoor kun je kiezen voor de kleur speakerdoek die het beste bij de rest van het interieur past. Het speakerdoek valt zo niet uit de toon. Sterker nog; het past goed bij het televisiemeubel en de rest van het interieur en ziet er erg stijlvol uit!

Heb je een eigen bedrijf? Het is zelfs mogelijk om boodschappen of reclame op een speakerdoek te laten drukken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

soundbar met speakerdoek
Een tv meubel met speakerdoek en een Sonos Playbar ingebouwd

TIP: soundbar met speakerdoek

Wil je een goed, breed geluidsveld in je kamer? Dan zou je kunnen denken aan de aanschaf van een soundbar. Een soundbar is een langwerpige speaker die een groot en krachtig geluidsveld kan produceren. Ze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en passen vaak goed achter een speakerdoek, in het centrum van een kwalitatief televisiemeubel. In ons blog: TV meubel met soundbar waar moet je rekening mee houden? vertellen wij je er alles over. Benieuwd naar voorbeelden? Bekijk de afbeeldingen bij deze blog of kom eens langs in onze showroom!

TELEVISIEMEUBELEN VAN SONOROUS

Sonorous is een gerenommeerd maker van hoogwaardige televisiemeubelen in twee collecties. De EX-serie bestaat uit staande elementen en de ED-serie uit hangend elementen. Je leest het goed: de meubelen van Sonorous bestaan uit verschillende modulaire elementen, waardoor je een televisiemeubel geheel naar eigen smaak kunt creëren. Combineer de verschillende elementen en stel een meubel samen dat perfect bij je interieur past!

Benieuwd naar hoe onze meubelen er in het echt uit zien? Kom dan een kijkje nemen in onze showroom! Wanneer je van tevoren een afspraak maakt, weten we zeker dat we je kunnen voorzien van professioneel advies. We helpen je graag bij het samenstellen van jouw hoogwaardige televisiemeubel!

Populaire berichten