Logo Sonorous

TV in slaapkamer 4 ideeen voor een rustgevend design

tv in slaapkamer 4 ideeen voor een rustgevend design
TV in slaapkamer 4 ideeën voor een rustgevend design

Bij het inrichten van een woning wordt vaak niet direct gedacht aan het interieur van de slaapkamer. Gek, want het is de kamer waar we de meeste tijd doorbrengen. Een kamer om te ontspannen en met elkaar te zijn. Een goed ingerichte slaapkamer kan veel bijdragen aan het gevoel dat het je geeft. Met een aantal tips geef je de slaapkamer al makkelijk een heerlijke, rustgevende uitstraling!

In deze blog bespreken we een aantal tips voor een rustgevend slaapkamer design. Want wat is er fijner dan om na een drukke werkdag heerlijk te kunnen ontspannen in je rustgevende slaapkamer?

Rustgevend slaapkamer design

Veel mensen hebben niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer een televisie. Ze vinden het ontspannend om voor het slapen gaan nog even de laatste aflevering van een spannende serie of een goede film te kijken.

Maar het drukke televisiescherm en de andere spullen in de slaapkamer kunnen samen wel zorgen voor een rommelig beeld in de slaapkamer.

rommelige slaapkamerRommelige slaapkamer

Gelukkig zijn er manieren om de televisie een zo goed mogelijke plaats te geven in de inrichting van je slaapkamer. Het is daarbij van belang dat je het beeldscherm niet ziet als een losstaand object, maar als verlengstuk van de rest van je interieur.

We bespreken enkele tips voor het behouden van een rustgevend design in je slaapkamer met televisie:

Minimalisme

Het minimalisme is niet alleen een dikke trend in 2018, het is een manier van leven. Minimalisten leven het liefst met zo min mogelijk.

De lessen van het minimalisme zijn erg goed te gebruiken bij het inrichten van je slaapkamer. Het motto? Less is more! Probeer onnodige tierelantijntjes te vermijden en kies voor enkele sterke ijkpunten in je kamer.

Een minimalistisch ingerichte slaapkamer doet wat het moet doen: rust bieden.

Kleurgebruik

Met het gebruik van kleuren kun je eindeloos spelen. Kleuren staan voor gevoelens en emoties, of juist het gebrek daaraan. Door het gebruik van kleuren in de juiste combinaties kun je een kamer de gewenste uitstraling geven.

Wanneer je kiest voor een rustgevend design kun je het beste kiezen voor een combinatie van twee kleuren die met elkaar contrasteren; bijvoorbeeld wit en zwart. Daarbij gebruik je een kleur voor de basis en breng je details aan in de andere kleur.

Ook zachte pastel- en bruintinten kunnen gecombineerd worden voor een rustgevend gevoel.

slaapkamer bed

Kunst

Je kunt de muur natuurlijk volhangen met allerlei ‘rommel’, maar dit bevordert het rustgevende karakter van je slaapkamer natuurlijk niet. Een mooi kunstwerk boven je bed is een goed voorbeeld van decoratie dat echt iets toevoegt aan je design! We raden je daarbij aan om te gaan voor een kunstwerk dat past bij de stijl van de kamer. Heb je gekozen voor een minimalistische opzet, dan is een abstract kunstwerk een mooie toevoeging hieraan!

Kies voor een design televisiemeubel

Voor het plaatsen van je televisie heb je natuurlijk een mooi televisiemeubel nodig. Het meubel staat dikwijls in het midden van de ruimte en geldt dan ook als de blikvanger van de slaapkamer! We raden je daarom aan om niet te gaan voor een simpel kastje. Ga voor een televisiemeubel dat echt wat toevoegt aan je slaapkamer!

Een hoogwaardig meubel brengt niet alleen stijl, maar ook rust met zich mee. Je kunt daarbij kiezen voor verschillende afwerkingen en kleuren, passend bij de rest van je inrichting. Heb je de slaapkamer modern ingericht? Ga dan voor een mooi afgewerkt glazen meubel! Een houten meubel kan mooi zijn wanneer je de kamer een landelijke uitstraling probeert te geven.

Let er ook op dat u dat u de juiste hoogte berekent voor uw televisiescherm. Een stijve nek is immers niet bevorderlijk voor de nachtrust.

tv meubel slaapkamer
Design meubel van Sonorous uit de EX serie

DE TELEVISIEMEUBELEN VAN SONOROUS

Sonorous is al jaren maker van hoogwaardige televisiemeubelen in twee series: de EX serie met staande elementen en de ED serie met hangende elementen. Onze meubelen zijn uniek door de modulaire opbouw ervan. Met verschillende onderdelen kun je zodoende je eigen top meubel samenstellen!

We laten je graag de mogelijkheden voor een mooi slaapkamer design zien in onze showroom, die zeven dagen per week is geopend. We raden je wel aan van te voren even een afspraak te maken, zodat we je tijdens je bezoek zo goed mogelijk van professioneel advies kunnen voorzien.

Populaire berichten