Logo Sonorous

TV meubel met soundbar: waar moet je rekening mee houden?

tv meubel met soundbar waar moet je rekening mee houden

TV meubel met soundbar: waar moet je rekening mee houden?

De soundbar wordt steeds populairder. De televisies van tegenwoordig zijn mooi en plat, maar op het gebied van geluid valt nog een hoop winst te behalen. Daarom is het, uitzonderingen daargelaten, nodig om het geluid extern te regelen. Een goede film of serie moet toch wel aangevuld worden met fantastisch geluid?

Een soundbar is een handige en stijlvolle optie wanneer je televisiebeelden wilt combineren met goed geluid. Wanneer je de televisie op een design televisiemeubel hebt staan, zijn er echter een aantal zaken waar je op moet letten. In deze blog gaan we hier verder op in. Ook geven we informatie over de soundbar en bijpassende televisiemeubels.

Wat is een soundbar?

Een soundbar is een steeds populairder wordende speaker die veelal onder of voor de televisie wordt geplaatst. In een soundbar zitten meerdere kleine speakertjes, waardoor een breed en vol geluidsveld kan worden geproduceerd. Ze zijn in alle soorten en maten te krijgen en vormen dan ook een oplossing voor iedere portemonnee.

Tv Meubel Met Soundbar Waar Moet Je Rekening Mee Houden
Een voorbeeld van een soundbar op een tv meubel.

De voordelen

Een belangrijk voordeel van een soundbar is de verscheidenheid aan verschillende modellen. Van zeer grote en krachtige modellen naar de meer bescheidenere, voor iedere wens en portemonnee is wel een geschikte soundbar te vinden. Ook het brede geluidsveld wordt als een groot voordeel gezien. Een soundbar creëert weliswaar geen surround-effect, maar het geluidsveld is wel dermate krachtig dat extra speakers niet nodig zijn.

Nadelen

In de meeste soundbars zit geen ingebouwde subwoofer. Hierdoor kunnen de lage tonen enigszins tegenvallen. Vaak wordt dit opgelost door de plaatsing van een externe subwoofer. Er zijn ook veel winkels die een soundbar en een subwoofer in een set verkopen. Hierdoor weet je zeker dat je goed zit.

TV MEUBEL MET SOUNDBAR: HIER MOET JE OP LETTEN

Wanneer je beschikt over een design televisiemeubel is een soundbar een erg mooie en vaak stijlvolle toevoeging. Toch zijn er altijd enkele zaken waar je op moet letten wanneer je aan de slag wilt gaan met een soundbar op of in een televisiemeubel. We zetten de punten om rekening mee te houden voor je op een rij:

Ruimte

Wanneer je een design televisiemeubel aanschaft en deze onder meer wilt gebruiken om een soundbar in te plaatsen, is het belangrijk dat je daar ook ruimte voor reserveert. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van je eigen smaak. Zo kun je kiezen voor een meubel waarbij de speaker onder of voor de televisie wordt geplaatst, maar het is natuurlijk ook mogelijk om de soundbar in een klep te verwerken, zodat deze alleen tijdens gebruik is te zien.

Bij het plaatsen van een soundbar moet je ook kijken naar alle andere dingen die je in of op je meubel plaatst. Het geluid klinkt het best wanneer de geluidsgolven ongestoord jouw oren kunnen bereiken. Zet daarom nooit andere voorwerpen voor de soundbar, want deze hinderen het geluid waardoor de kwaliteit afneemt.

Wanneer je kiest voor een externe subwoofer bij een soundbar, is het belangrijk om ook hier ruimte voor te maken. Dit is niet moeilijk, een subwoofer kan namelijk zonder kwaliteitsverlies op de grond achter het meubel worden geplaatst.

soundbar tv meubelJe soundbar onder de tv bevestigen aan de muur

Uiterlijk

Het moet goed klinken, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom adviseren wij onze klanten altijd om een soundbar te kopen die goed past bij de kleuren van het design televisiemeubel. Dit hoeven niet perse precies dezelfde kleuren te zijn, daar wordt het alleen maar saai van. Kies liever kleuren die goed bij elkaar passen, zoals bruin en zwart. Vragen over je design interieur? Neem contact met ons op en we helpen je graag.

De meest soundbars passen met hun design het beste bij een modern interieur. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, maar over het algemeen worden soundbars in verschillende kleuren en moderne vormen gemaakt. Past je soundbar niet bij je design televisiemeubel? Dan is het misschien een goed idee om de soundbar weg te werken achter een speakerdoek of in een kastje, zodat deze alleen is te zien tijdens gebruik.

Kies wat bij jou past

Zoals eerder al geschreven zijn soundbars te verkrijgen in alle soorten en maten. Daardoor is het altijd mogelijk om een soundbar te kiezen die perfect bij jou en je situatie past. Denk hierbij aan kleurgebruik, de maten en uitstraling van het televisiemeubel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zijn de lage tonen wat mager? Door de aanschaf van een subwoofer los je dit probleem op.

DESIGN TELEVISIEMEUBELS VAN SONOROUS

Sonorous is een gerenommeerd maker van kwalitatieve televisiemeubelen. Onze meubelen zijn te verkrijgen in twee verschillende series, de EX-serie met staand eelementen en de ED-serie met hangende elementen. Onze meubelen zijn modulair opgebouwd en hierdoor geheel naar eigen wens samen te stellen door onze klanten. Benieuwd hoe onze design meubels er in het echt uitzien? We nodigen je graag uit om onze showroom in het echt te komen bekijken. We raden je wel aan van te voren een afspraak te maken, zodat je snel geholpen kan worden met deskundig advies.

Populaire berichten