Logo Sonorous

Platenspeler meubel: waar moet ik rekening mee houden?

platenspeler meubel waar moet ik rekening mee houden

Platenspeler meubel: waar moet ik rekening mee houden?

De platenspeler is tegenwoordig weer helemaal hip. Niet alleen om er mooie plaatjes mee te luisteren, maar ook als interieur accessoire is de draaitafel geliefd. Het is vooral de vintage look van de platenspeler die het goed doet en daar hoort natuurlijk ook een mooi platenspeler meubel bij!

Belangrijke zaken bij meubels voor platenspelers

Platenspeler meubelen zijn schaars. Er is zelfs geen specifiek criterium dat stelt wanneer een meubel geschikt is voor een platenspeler, dus er is vanalles mogelijk. Dit kan het uitzoeken van een geschikt meubel wel moeilijk maken. In deze blog delen we een aantal tips, zodat je weet waar je rekening mee kunt houden.

Ruimte

Natuurlijk moet het meubel genoeg ruimte bieden voor je platenspeler. Het is belangrijk dat de speler op het meubel past en goed stabiel kan staan. De ER01-F module van Sonorous geeft je deze ruimte, met de afmetingen B: 65 x H: 40 x D: 50 cm en voor de platenspeler heb je een ruimte van: B: 58 x H: 16 x D: 46cm past bijna elke platenspeler in dit tv meubel.
De ER01-F kun je los kopen maar uiteraard ook combineren met alle modules uit de Sonorous EX series.

Het opbergen van platen in een hetzelfde meubel geeft een extra dimensie aan de look die je wilt creëren.Het is niet nodig om al je platen uit te stallen, maar het bewaren van je favorieten in het meubel geeft wel dat extra beetje sfeer. Een meubel met minimaal twee lagen is daarom aan te raden. Natuurlijk is een grote kast waarin je al je platen kwijt kan ook mogelijk!

sonorous platenspeler er-01fDe ER01-F module van Sonorous, alle technische specificaties lees je in de catalogus.

Uitstraling

Een platenspeler geeft altijd een mooie vintage look aan je inrichting. Het is mogelijk om deze look door te trekken bij het uitkiezen van een meubel. Veel platenspeler meubels hebben een retro uitstraling. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt met oud hout of staal.

Maar misschien combineer je de platenspeler liever met een modern meubel?

Wanneer de rest van je interieur modern is, kan het too much zijn om de platenspeler te combineren met een vintage platenspeler meubel. In dat geval is het prima om je draaitafel op een modern meubelstuk te zetten. Bij Sonorous verkiezen we deze laatste optie: De vintage uitstraling van een platenspeler, in combinatie met de moderne uitstraling van onze platenspeler module zorgen samen voor een stijlvol geheel.

Platenspeler aanschaffen

Een platenspeler kun je op meerdere manieren neerzetten. Zo zou je het apparaat op een TV-meubel kwijt kunnen, maar een apart meubel is natuurlijk ook mogelijk. De bekende meubelzaken verkopen kastjes en meubels speciaal voor platenspelers. Maar in dit geval kan out of the box denken lonen.

In iedere dorp of stad is wel een kringloopwinkel aanwezig. Hier worden veel oude meubelstukken afgegeven die vervolgens zijn te kopen voor spotprijsjes. Vaak zitten er parels tussen, dus neem vooral eens een kijkje. Wanneer je liever één stijlvol geheel wilt van je complete inrichting, is er natuurlijk maar één optie:

Meubels van Sonorous

Sonorous maakt innovatieve TV-meubelen. Onze design meubels zijn verzameld in twee unieke collecties: de EX serie wordt gekenmerkt door stijlvolle staande elementen en de ED serie bestaat uit hangende elementen. Door de modulaire opbouw van de meubels is het mogelijk unieke combinaties te maken en je eigen meubel te creëren.

Onze showroom

Benieuwd naar de meubels die we maken? Onze showroom waarin alle designs zijn te zien, is zeven dagen per week geopend. We raden je wel aan een afspraak te maken met een adviseur voor advies op maat.

Catalogus

Nieuwsgierig geworden? Je kunt natuurlijk eerst ook de Sonorous catalogus downloaden en alle mogelijkheden bekijken.

Populaire berichten