Logo Sonorous

Moderne woonkamer 6 tips voor een design interieur

tv meubel in moderne woonkamer

Moderne woonkamer 6 tips voor een design interieur

Het inrichten van je huis is een erg leuke aangelegenheid, maar kan soms ook moeilijk zijn. We zijn immers niet allemaal interieurstylisten. De mogelijkheden zijn eindeloos en op internet kun je uren door allerlei verschillende woontrends bladeren. In deze blog geven we je daarom een aantal concrete tips voor een design interieur.

TIPS VOOR EEN MODERN INTERIEUR

Inspiratie opdoen op sites als Pinterest is leuk tijdverdrijf. Het in praktijk brengen van al deze indrukken kan echter wel lastig zijn. Hopelijk kunnen we je met een aantal makkelijk tips een beetje op weg helpen en kun je straks ook genieten van een geweldige design inrichting!

1. Kleurgebruik

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee dient te houden bij het inrichten van een moderne woonkamer is kleurgebruik. Kleuren kunnen een modern interieur maken of breken.

Onze tip: ga voor contrasterende kleuren.

Heb je een lichte muur en veel lichtere tinten? Breng dan donkere accenten aan. Dat kan door bijvoorbeeld een rode kuipstoel of een zwarte lamp te plaatsen.

contrasterende kleuren

Design meubel van Sonorous uit de EX serie

2. Industriële lampen

Om industriële lampen kun je in 2018 niet meer heen. De lampen geven een authentieke look en kunnen je design inrichting de extra touch geven waar je naar op zoek bent. Soms komen dit soort lampen daadwerkelijk uit oude fabrieken, maar ze worden ook opnieuw gemaakt door designers. Ze zijn in alle meubelzaken te krijgen en kosten helemaal niet veel!

industriele lampen

3. Design meubels

Een design meubel is vaak een schitterende toevoeging aan je interieur. Een goed afgewerkt, hoogwaardig meubel heeft potentie om de blikvanger in je design interieur te worden. Vaak is het ook mogelijk om je meubel zelf te ‘ontwerpen’, zodat het perfect aansluit op de rest van je inrichting.

Bij Sonorous maken we design tv meubels van hoogwaardige kwaliteit. Onze meubels zijn opgebouwd uit modulaire elementen, waardoor je er simpel mee kunt combineren.

modulair design tv meubelDesign meubel van Sonorous uit de EX serie

4. Scherpe lijnen

Een modern interieur is vaak strak. Een middel om dit doel te kunnen bereiken is het toepassen van strakke lijnen in je inrichting. Kies bijvoorbeeld niet voor eetkamerstoelen met een ronde, maar met een hoekige afwerking.

Ook met de plaatsing van meubelen in rechte lijnen kun je al een groot verschil maken.

5. Oud en nieuw

Wanneer mensen denken aan een design inrichting, denken ze vaak aan moderne meubels en accessoires, maar dat is onterecht. Juist de combinatie van oude en nieuwe componenten geven je interieur een modern uiterlijk. Wanneer je oud en nieuw combineert, ontstaat een prachtige wisselwerking tussen klassiek en modern; wij zijn er fan van!

oud en nieuw interieurOude en nieuwe elementen gecombineerd voor modern interieur

6. Minimalistisch

Het minimalisme krijgt steeds meer voeten aan de grond. Het staat voor een opgeruimde leefstijl met als belangrijkste motto ‘less is more’. Ook bij het samenstellen van je design interieur is het een goed idee om minimalistisch te werk te gaan. Hoewel er oneindig veel leuke decoraties aan je inrichting toe te voegen zijn, is het zaak om keuzes te maken. Wat is moderner dan een goede opgeruimd interieur?

DESIGN TV MEUBELS VAN SONOROUS

In deze blog hebben we je een aantal concrete tips gegeven voor het creëren van een modern design interieur. Door het vele aanbod op internet is het makkelijk om inspiratie op te doen, maar soms moeilijk om dit daadwerkelijk in de praktijk te brengen. Met deze tips hebben we hopelijk een zetje in de goede richting gegeven.

Een design inrichting valt of staat met de keuze voor de juiste meubels. Design meubels zijn vaak modern, worden niet in de fabriek gemaakt en zijn goed te combineren met de eerder in deze blog gegeven tips. Sonorous is een gerenommeerd maker van design televisiemeubels. Onze meubels zijn hoogwaardig en enorm geschikt voor plaatsing in een modern interieur.

Onze televisiemeubels zijn in twee series te verkrijgen. De EX serie die bestaat uit staande elementen en de ED serie met stijlvolle hangende elementen. Uniek aan de meubels van Sonorous is de modulaire opbouw ervan. Door deze manier van werken zijn alle componenten eindeloos, geheel naar eigen smaak te combineren.

zwevend design tv meubelDesign meubel van Sonorous uit de ED serie

Bezoek onze showroom

Benieuwd geworden? We nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom. We raden je wel aan om van te voren een afspraak te maken, zodat we je kunnen voorzien van goed advies voor je design interieur.

Populaire berichten