Logo Sonorous

Klein vs groot TV-meubel wat past bij mijn woonwensen

klein vs groot tv meubel wat past bij mijn woonwensen

Klein vs groot TV-meubel wat past bij mijn woonwensen

Het uitzoeken van een geschikt TV-meubel is vaak best pittig. TV-meubels zijn er namelijk in alle soorten en maten. Staand of zwevend, open of gesloten en groot of klein; de mogelijkheden zijn eindeloos. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleur en de stijl van het meubel.

Enkele handvaten bij het kiezen van een TV-meubel kunnen daarom handig zijn.

TELEVISIE ALS MIDDELPUNT VAN DE WOONKAMER

Vaak zien we dat de televisie het middelpunt van de woonkamer is. Alsof alle andere meubels rond de televisie heen zijn gezet. Niet gek, we ontmoeten elkaar op de bank, kijkend naar de televisie. Je wilt dan natuurlijk wel dat je TV-meubel goed past bij de rest van je inrichting.

Om je een beetje in de goede richting te helpen, delen we graag onze tips. In deze blog bespreken we de verschillen tussen kleine en grote TV-meubels, zodat je kunt bepalen wat het beste bij jouw woonwensen past. De keuze hangt af van een aantal factoren:

Opbergruimte

Ben je van plan om je tv-meubel ook te gebruiken voor het opbergen van spullen? Dan is het belangrijk dat je een meubel zoekt dat daarbij past en je de benodigde ruimte geeft. Sommige TV-meubels zijn erg mooi, maar hebben amper opbergruimte en zijn dan ook niet geschikt voor het opbergen van spullen

Ook wanneer je van plan bent een hi-fi set of andere apparatuur bij je televisie neer te zetten, doe je er goed aan na te denken waar je deze apparatuur kwijt kunt. Het zou immers zonde zijn als je de apparatuur niet mooi in de rest van het interieur kunt inpassen. Gelukkig zijn er veel TV-meubels die gemaakt zijn op het inbouwen van apparatuur.

tv meubel woonkamerDesign meubel van Sonorous uit de EX serie

Grootte van de ruimte

De grootte van de ruimte waarin je het meubel plaatst is belangrijk om in gedachte te houden bij het kiezen ervan. Hoe groter de ruimte is, hoe meer je uit kunt gaan pakken met je meubel. Zorg daarbij wel voor een goede balans met de rest van je interieur. Een groot meubel kan heel mooi zijn, maar als je bank en dressoir ook groot zijn loop je het gevaar te ‘verdrinken’ in je meubels.

Als de ruimte waarin je een TV-meubel wilt plaatsen niet zo groot is, betekent dat niet meteen dat je ook voor een klein meubel moet kiezen. Een groot TV-meubel kan dan prima, mits je ervoor zorgt dat de andere meubels hier goed bij aansluiten.

Woon- of televisiekamer?

Niet alleen de grootte, ook de functie van de ruimte waarin je het TV-meubel wilt plaatsen is van belang. Als er meerdere ruimtes zijn waarin televisie wordt gekeken, kiest men in de woonkamer vaak voor een klein, stijlvol meubel.

In de andere ruimte is vaak meer ruimte nodig voor het bewaren van bijvoorbeeld boeken. In dat geval zijn er fantastische TV-meubels te vinden die echt karakter kunnen geven aan de ruimte en genoeg ruimte bieden voor het opbergen van spullen of apparatuur.

zwevend design tv meubel

Design meubel van Sonorous uit de ED serie

TV-MEUBELEN VAN SONOROUS

Sonorous is een vooruitstrevend maker van TV-meubelen. De foto’s in deze blog tonen enkele van onze designs, maar voor nog meer van ons werk kun je natuurlijk rustig rondkijken op onze website.

Onze collecties bestaan uit veel verschillende design meubels: de EX serie draait om stijlvolle staande elementen en de ED serie uit hangende elementen. Door de modulaire opbouw zijn er ontelbaar veel combinaties te maken en stel je heel simpel je eigen unieke Sonorous tv-kast samen, geheel naar jouw smaak.

ONZE SHOWROOM

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om een kijkje te komen nemen in onze eigen showroom. We zijn zeven dagen per week geopend, maar adviseren je wel een afspraak te maken met een adviseur voor advies op maat.

Populaire berichten