Logo Sonorous

Hoe hang ik een zwevend tv meubel op?

Hoe hang ik een zwevend tv meubel op

Hoe hang ik een zwevend tv meubel op?

Je hebt de keuze gemaakt voor een zwevend tv meubel. Een goede keuze! Een zwevend tv meubel geeft veel ruimte en heeft een mooie uitstraling. Maar hoe kun je zo’n zwevend tv meubel nu het beste ophangen?

Het is belangrijk dat deze op de juiste hoogte wordt geplaatst zodat je een ontspannen houding aan kunt nemen tijdens het tv kijken. In deze blog vertellen we aan de hand van een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

1. HAAL HET OPHANGSYSTEEM VAN DE KAST AF

Je zult het zwevend tv meubel ontvangen in een een grote, goed verpakte doos. Het is belangrijk om de kast voorzichtig uit de verpakking te halen zodat deze niet beschadigt. Vervolgens kun je het ophangsysteem van de kast afhalen. Deze zal met schroeven aan de kast vast zitten. Draai de schroeven los en pak aan de achterkant de ophanglat vast zodat deze niet valt.

2. BEPAAL DE HOOGTE VAN HET ZWEVEND TV MEUBEL

De juiste hoogte van het zwevend tv meubel is erg belangrijk. Om relaxed tv te kijken is het van belang om een ontspannen houding aan te kunnen nemen. Wanneer de televisie niet op de ideale hoogte hangt kun je last krijgen van spanning in je lichaam wat kan leiden tot hoofd- en/of nekpijn.

Om de ideale hoogte van het tv meubel te bepalen moet je rekening houden met een aantal factoren.

Houdt rekening met:

* jouw lengte
* kijkhouding (liggend of zittend)
* hoogte van je bank.
* Je kunt de hoogte van het zwevend tv meubel bepalen met behulp van de volgende formule:

Ideale hoogte tv meubel = kijkhoogte – 2/3 van hoogte tv-scherm – voetstuk tv

Ideale Hoogte Tv Meubel

3. BOOR GATEN IN DE MUUR OP DE JUISTE HOOGTE

Nu je de hoogte van het zwevend tv meubel hebt bepaald is het tijd om de gaten te boren. Boor eerst één gat, zodat je de ophanglat waterpas kunt leggen en daarna de andere gaten kunt bepalen. Op deze manier weet je zeker dat het tv meubel recht komt te hangen.

Boor een gat, doe de plug erin en bevestig de ophanglat met een schroef aan de muur. Boor vervolgens met behulp van de lat waterpas de andere gaten. Bevestig de lat en controleer de stevigheid. Er mag geen beweging in zitten.

4. BEVESTIG DE KAST OP DE OPHANGLAT

u de ophanglat is bevestigd kan de kast op de lat geschoven worden. Zorg dat je dit met minimaal twee personenen doet! Als je alleen bent kun je de kast op een stapel boeken of andere attributen zetten, al raden wij het altijd aan om dit met iemand anders samen te doen. Maak vervolgens de schroeven vast aan de binnenkant van de kast.

Let op: Denk ook aan de kabels, zoals een stroom- en HDMI-kabels die vanaf de televisie naar de apparaten in de kasten lopen. Doe dit vooraf. Het gat voor de kabel kan namelijk te klein zijn voor de stekker.

5. CONTROLEER OF DE KAST VEILIG HANGT

Nu de kast hangt is het verstandig om even te controleren of deze stevig en veilig is bevestigd aan de muur. Hangt het tv meubel recht? Zijn alle schroeven stevig vastgedraaid? Zit er geen beweging meer in? Dan hangt de kast goed en mag je jezelf een compliment geven!

Ben je op zoek naar een geschikt zwevend tv meubel voor jouw woonkamer? Sonorous maakt hoge kwaliteit design meubels op maat naar jouw wensen. Neem een kijkje op de website voor de huidige collectie en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom.

Populaire berichten