Logo Sonorous

Geperforeerde stalen front als alternatief voor speakerdoek

Geperforeerde stalen front als alternatief voor speakerdoek

Geperforeerde stalen front als alternatief voor speakerdoek

Sonorous biedt al een ruime keuze audio meubels met speakerdoek maar voegt in het nieuwe assortiment een geperforeerde stalen front als alternatief voor speakerdoek, met dit stoere uiterlijk krijgt het tv meubel ook een heel ander aanzicht en het voordeel is dat het meubel met speaker doek leverbaar is in 2 kleuren: zwart en grijs maar de metalen fronten kunnen worden geleverd en 30 verschillende kleuren, en zo nog mooier je tv meubel op maat samenstelt.

Wat is een geperforeerde klep?

Een geperforeerde klep is een metalen plaat met geperforeerde gaten. Deze metalen platen worden gebruikt in toepassingen waarbij luchtdoorlatendheid van belang is, maar ook voor decoratieve doeleinden zoals om geluid door te laten.

Is er een verschil tussen speakerdoek en geperforeerd staal?

Jazeker, allereerst zijn het twee verschillende materialen; speakerdoek is zacht en kan uitzakken en is leverbaar in 2 verschillende kleuren, geperforeerd staal is veel sterker en op dit moment leverbaar in 30 verschillende kleuren, een juist combinatie vinden qua glas en staal kleur wordt hierdoor ook een stuk makkelijker.

Komt het geluid goed door de geperforeerd stalen klep?

Natuurlijk krijgen wij regelmatig de vraag of het geluid van het geperforeerde stalen front hier goed doorheen komt…wanneer je je soundbar of center speaker in je tv meubel plaatst en de stalen klep sluit dan is het geluid net zo perfect als wanneer je een stof bespannen klep zou gebruiken, het maakt dus geen verschil.
Natuurlijk zou de echt audiofiel nimmer zijn speakers in een audio meubel plaatsen, zij zullen zeggen: “this is not done” maar het uiterlijk en gemak waarmee je in verschillende
modules je audio apparatuur en geluids apparatuur allemaal kunt wegwerken is voor de meeste mensen toch wel een pré.

TV-meubels met speakerdoek kan ook nog steeds, deze worden afgewerkt met een akoestische stof die het geluid doorlaat, achter je speakerdoek kun je bijvoorbeeld je soundbar installeren
en wanneer je de speakerdoek klep sluit is deze weggewerkt.

Welk apparatuur kan ik allemaal bedienen achter de gesloten geperforeerd stalen klep of speakerdoek klep?

Theoretisch laat speakerdoek en geperforeerd stalen klep beide een infrarood signaal door, in uiterste gevallen kan het niet werken bij bepaalde apparatuur die in lage frequentie werkt maar onze ervaring is dat het voor 99,9% altijd werkt. Dus of je nu je soundbar, center speaker of digitale ontvanger e.d. wilt bedienen alles signalen worden doorgelaten. Mocht er toch iets met infrarood niet werken dan kun je dit oplossen met een infrarood verlenger, lees dan ons andere blog: hoe kan ik apparatuur bedienen door gesloten kastdeuren.

De soundbar in het tv meubel verwerken

Met de komst van de soundbar is er veel veranderd, voor deze periode werden de bedrade home cinema sets verkocht met 5 speakers, (front, linksvoor, rechtsvoor, linksachter en rechtsachter)
daarna kwamen de soundbars. Sonorous heeft verschillende modules die specifiek zijn ontworpen om de soundbar netjes in te kunnen installeren, dit zijn de TS (T=textile)of PS (perforated) (S= soundbar) modellen.
Het bovenste vak is dan als het ware gereserveerd voor de soundbar die bijna net zo breed is als het tv meubel enkele voorbeelden.

tv meubel 130cm geperforeerd stalen klep

Het Sonorous meubel van 130cm breed met bovenste klep geperforeerd staal

tv meubel 160cm geperforeerd stalen klep

Het Sonorous meubel van 160cm breed met bovenste klep geperforeerd staal

tv meubel 2m geperforeerd stalen klep

Het Sonorous meubel van 200cm breed met bovenste klep geperforeerd staal

Kies je kleuren geperforeerd staal

Los van alle module mogelijkheden waar je al keuze’s moet maken heb je dus nu ook het geperforeerde staal in 30 verschillende kleuren, het is aan jou welke combinaties je maakt.

metaal kleuren voor geperforeerd stalen kleppen

Een uitgebreid kleuren gamma van de stalen geperforeerde fronten van maar liefst 30 kleuren.

Populaire berichten