Logo Sonorous

Geluid tv verbeteren: 4 tips voor een optimale geluidsbeleving

Audio Hifi Meubel

Geluid tv verbeteren 4 tips voor een optimale geluidsbeleving

Tv is een visueel medium, maar de rol van goed geluid mag absoluut niet onderschat worden. Een surround sound-systeem of stereo-installatie geeft je tv-ervaring direct een enorme boost. Maar wist je dat zelfs de inrichting van je kamer, of een goed tv-meubel, invloed kunnen hebben op de geluidskwaliteit? In deze blog geven we jou vier tips voor een optimale geluidsbeleving.

TIP 1: DE AKOESTIEK VAN JE WOONKAMER VERBETEREN

De makkelijkste manier om je geluidservaring naar een hoger niveau te tillen, is door de akoestiek van je woonkamer te verbeteren. Dit kan iedereen, jij dus ook, op een heel simpele manier doen.

Zorg dat er zo weinig mogelijk harde oppervlaktes in je woonkamer aanwezig zijn. Denk aan kale muren, grote schilderijen, salontafels en fotolijsten. Door je schilderijen aan de muur te vervangen door een mooi tapijt klinkt het geluid meteen beter.

Leg ook een lekker zacht kleedje op de grond, hang wat zware gordijnen op, en zet een extra stoel in de kamer. Als je dat doet, verbeter je de akoestiek van de ruimte en klinkt je geluid meteen stukken beter. Zo simpel kan het zijn.

TIP 2: EEN GOED STEREO- OF SURROUND SOUND-SYSTEEM

Uiteraard kan een goed geluidsysteem of goede soundbar ook een wereld van verschil maken voor je geluidskwaliteit. Voor de beste ervaring kun je kiezen voor een stereo- of surround sound-systeem. Maar wat zijn de kenmerken van deze systemen? En welke is het beste voor jou? We zullen over beide opties wat meer uitleg geven.

Stereo sound voor je televisie
Een stereo geluidssysteem bestaat doorgaans uit twee speakers: een linker en een rechter. Hierdoor kan het geluid vanaf 2 kanten komen en krijgt je tv-geluid een extra dimensie ten opzichte van mono geluid.

Stereo geluidssystemen hoeven niet groot te zijn en passen in vrijwel elke ruimte. Eventueel kan je je stereo geluidssysteem nog uitbreiden met een sub woofer voor een extra diep en rijk geluid.

Surround sound voor je televisie
Als je de wind langs je oren hoort waaien, een auto voorbij hoort rijden, of voetstappen achter je hoort, wordt je volledig in je favoriete serie of film gezogen. Surround sound-systemen bestaan meestal uit vijf of zeven speakers en kunnen je deze ervaring bieden.

De Beste Plek Kiezen Voor Je Speakers

Naast de linker, rechter en centrale speakers, staan er ook speakers achter en naast je. Deze systemen kosten meestal wat meer en nemen ook meer ruimte in beslag. Maar daar krijg je wel een home cinema-ervaring voor terug.

TIP 3: DE BESTE PLEK KIEZEN VOOR JE SPEAKERS

Als je een goed geluidssysteem bezit, wil je daar natuurlijk alles uithalen wat erin zit. Zorg daarom voor de optimale positionering van je speakers. Die is afhankelijk van de speakers en ruimte die je hebt, maar er zijn wel degelijk een paar vuistregels.

Zet je speakers niet te dicht bij elkaar, dan kun je het stereo-effect kwijtraken. Als je zorgt dat de afstand tussen de linker en rechter speaker even groot is als de afstand tussen jou en de tv, zit je meestal goed.

Zorg er daarnaast voor dat de ‘tweeters’, het gedeelte uit de speakers waar de hoge tonen uitkomen, op oorhoogte zitten. Hoge tonen klinken namelijk het beste als ze je oren direct bereiken. Als je staande speakers hebt, moet je tenslotte opletten dat je je speakers niet te dicht tegen de muur aan zet. Een afstand van zo’n 20 centimeter zorgt doorgaans voor het beste geluid.

TIP 4: EEN HIFI TV-MEUBEL

Een goed tv meubel kan je woonkamer helemaal compleet maken. Een deel van de modellen van Sonorous kunnen worden uitgerust met een speakerdoek. Hierdoor verdwijnt je geluidsapparatuur uit het zicht, maar blijft de kwaliteit perfect.

Met een goed HiFi tv meubel of audio meubel zorg je er niet alleen voor dat je geniet van het beste geluid, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Bekijk onze collecties op de website of kom kijken in onze showroom. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte tv meubel.

Sonorous tv meubelen zijn er in staande en zwevende modellen en kunnen door verschillende modules naar eigen voorkeur opgemaakt worden. Zo weet je altijd zeker dat het meubel perfect in jouw ruimte past.

Hifi TV Meubel

Met een goed HiFi tv meubel zorg je er niet alleen voor dat je geniet van het beste geluid, het ziet er ook nog eens prachtig uit. Bekijk onze collecties op de website of kom kijken in onze showroom. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw perfecte tv meubel.

Populaire berichten