Logo Sonorous

5 manieren om thuis de filmbeleving te verbeteren

5 manieren om thuis de filmbeleving te verbeteren

5 manieren om thuis de filmbeleving te verbeteren

Ben jij ook zo gek op het kijken van films en doe je dat het liefst in de bioscoop? Dan is de kans groot dat je thuis ook veel films kijkt. Hoe mooi zou het zijn als je thuis een zelfde soort ervaring kunt creëren als in de bioscoop? Je kunt dit bewerkstelligen door de filmbeleving in je huiskamer te optimaliseren. In deze blog delen hier een aantal tips voor.

FILMS KIJKEN ALSOF JE IN DE BIOSCOOP ZIT

Een bioscoopervaring in je huiskamer is dichterbij dan je denkt. Met een aantal makkelijk uit te voeren tips kom je al een heel eind. Door het optimaliseren van je filmbeleving wordt een avondje bankhangen een hele belevenis!

Met de onderstaande vijf tips kun je jouw filmbeleving optimaliseren. Ze zijn makkelijk toepasbaar, dus je kunt er meteen mee aan de slag. Veel filmplezier alvast!

thuis film kijken

Sfeerverlichting

In de bioscoop is het altijd donker en dat is niet zonder reden. Een film komt veel intenser over in een donkere ruimte. Het geeft spanning, maar zorgt ook voor focus. Daarbij is het fijn voor je ogen wanneer de ruimte niet te veel wordt verlicht.

Maar helemaal in het donker zitten is niet altijd praktisch. Filmliefhebbers plaatsen daarom vaak sfeerlichting, bijvoorbeeld achter de televisie. Deze verlichting is dimbaar en daardoor niet storend bij het kijken van een film. In sommige televisies is deze verlichting al ingebouwd en beschikt het zelfs over meerdere kleuren.

Geluid

Dat goed beeld belangrijk is bij het creëren van de ultieme filmbeleving spreekt vaak voor zich, maar mensen onderschatten soms de kracht van geluid. Het bezoeken van een bioscoop wordt natuurlijk niet voor niets een audiovisuele ervaring genoemd. Beeld en geluid vullen elkaar aan en kunnen niet zonder elkaar.

Er zijn meerdere manieren om het geluid bij het kijken van een film te verbeteren. Zo kun je aan de slag met de akoestiek van de ruimte. Het neerzetten van een stoel en een kleedje op de grond kunnen al wonderen verrichten.

Ook het plaatsen van een goed surround systeem in een geschikt televisiemeubel en het tactisch positioneren van je speakers kunnen veel doen voor het optimaliseren van het geluid. In een eerdere blog over het verbeteren van je geluidservaring lees je meer over deze tips.

tv speakersetDesign meubel van Sonorous uit de EX serie

Perfecte kijkhoogte

Wanneer je ontspannen naar een film wilt kijken, is het belangrijk dat je televisie op de juiste hoogte is geplaatst. Dat is geen kwestie van gokken, want hier zijn simpele handvatten voor. Het is belangrijk dat je eerst de kijkhoogte bepaalt. Je houdt daarbij rekening met je lengte, kijkhouding en de hoogte van je bank of stoel.

Meer hierover weten? In een andere blog schrijven we meer over de ideale hoogte voor het plaatsen van je televisie.

Zitcomfort

Goed zitten, of liggen, is een belangrijk deel van de filmbeleving. Hoe kun je ontspannen als je geen fijne houding aan kunt nemen? Zorg daarom voor een fauteuil of bank waarin jij en je gezin of eventuele bezoek zich prettig voelen. Daarin zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos en moet je vooral de tijd nemen om iets te zoeken wat bij jou past.

Popcorn!

Ga je wel eens naar de film? En neem je dan popcorn? Natuurlijk doe je dat! Wij ook. We geven je dan ook graag de tip om vooral je eigen popcorn klaar te maken. Niet is lekkerder dan popcorn dat rechtstreeks uit de magnetron of oven komt! Ga je voor zoet, zout of gemengd?

popcorn bioscoop

TELEVISIEMEUBELEN VAN SONOROUS

Wanneer je je woonkamer hebt geoptimaliseerd voor de beste filmervaring, hoort daar natuurlijk ook een mooi televisiemeubel bij. Daarvoor ben je bij Sonorous aan het juiste adres. We zijn een gerenommeerd maker van kwalitatief hoogstaande televisiemeubelen.

Onze meubelen maken we in twee series. De EX serie draait om staande elementen en de ED serie om hangende elementen. We hebben een showroom en nodigen je van harte uit om eens te komen kijken naar onze creaties. Het is wel aan te raden om van te voren een afspraak in te plannen, zodat we je kunnen voorzien van deskundig advies.

Populaire berichten